Elmélyítő jógatanfolyam

Merülj el a jógában!
A tanfolyam már elkezdődött, de bármelyik alkalomra be tudsz csatlakozni.

Fotó: Unsplash

Szeretnél átfogó képet kapni a jógáról?
A tanfolyamon elmerülhetsz a jóga fizikai, mentális és spirituális világában, hogy teljesebb legyen a gyakorlásod, és több szinten is alkalmazhasd a jóga eszközeit.

Szeretnéd felépíteni az otthoni gyakorlásod?
Áramló, de precízebb, igazítósabb gyakorlásokra számíts, hogy majd önállóan is biztonságban ászanázhass, és tudatosabb legyél arról, mit miért csinálsz.

Érdekel, hogy a jóga szerint mi az élet értelme?
„A vallás filozófia nélkül szentimentalizmus vagy néha fanatizmus, míg a filozófia vallás nélkül csupán elmebeli spekuláció.” (Prabhupáda)
Áttekintjük a három legfontosabb írást, és megnézzük a két fő irányt, amin elindulhatsz, ha spirituális útra kalandoznál.

“Köszönöm az odafigyelést, kedvességet, támogatást, az elméleti és a gyakorlati részeknél is megmutatkozott felkészültséged és lelkesedésed! Az, hogy ebbe a tanfolyamba belekezdtem, az egyik legjobb döntésem volt :)” Alexa

Témák

Március 3. Az Astanga-vinyásza Napüdvözlet A-variációja / Mit olvasnak a jógik?

Március 10. Az Astanga-vinyásza Napüdvözlet B-variációja / Bevezetés a jógapszichológiába

Június 6. Holdüdvözlet / Teljes jógalégzés / Az áramló gyakorlás pozitív hatásai és a vegetatív idegrendszer

Június 13. Az ászanák királynője: Szarvángászana / Uddzsájí-légzés / Bevezetés a csakrák világába

Június 20. Az ászanák királya: Sírsászana / Hogyan gyakorolj biztonságosan? / Bandhák

Június 27. Egyensúlyi ászanák / Stresszkezelés jógával / Nádí-sódhana és Bhramarí légzés

Július 2. Előrehajló ászanák és kompenzálásaik / Tanítványi láncolatok és guruk

Július 9. Kedves lények ászanákban / Hogy kerültünk ide és mi tart minket itt?

Július 14. Napüdvözlet változatok / Mi a jóga végső célja? / Om mantra

Július 23. Meditáció az ászanagyakorlásban / A meditáció célja, fókusza és eszközei

Július 30. Felkészülés az otthoni gyakorlásra / Gyakorlatsorok összeállítása, minta-gyakorlatsorok / Fejlődési lehetőségek

Tudnivalók

Előképzettség: fél éves jógás múlt ideális, de nem feltétel. Ha már 5-10 éve jógázol rendszeresen, valószínűleg akkor is lesz újdonság és érdekesség, ám nem biztos, hogy elég kihívást találsz majd. Bár érdemes néha visszamenni az alapokhoz 🙂

Helyszín: Városliget. Ha esik az eső, a Rottenbiller utcában leszünk, ezért kérlek, mindenképp nézz rá indulás előtt egy órával a Facebook csoportra.

Időpont: csütörtökönként 18:00-kor kezdünk. A gyakorlás 19:30-ig tart, utána beszélgetünk kb. egy órát az aktuális témában. Hozhatsz innivalót, nassolnivalót a beszélgetéshez.

Maximum létszám: 10 fő, Rottenbiller utcában 4 fő

A tanfolyam díja: 11 alkalom, 19.800 Ft
Az órarendi jógaórákra érvényes Rottenbiller utcai bérlettel vagy alkalmi jeggyel is jöhetsz.

Jelentkezés: írj emailt a namaste@jogakingaval.hu címre. Utána küldöm a díjbekérőt, és a tanfolyam díjának átutalásával biztosíthatod a helyed. Ha egy-egy alkalomra jönnél, kérlek, érdeklődj előtte 1-2 nappal, hogy van-e még szabad hely!

Kérdésed van? Írj a namaste@jogakingaval.hu címre.

Rólam

Akiktől oktatni tanultam, ennek szentelték életüket, szívüket-lelküket beleadták, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Ezt a mintát kaptam, és ezt is szeretném továbbadni.

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán a jóga fizikai, lelki és filozófiai aspketusát is mélységében tanulmányoztuk: itt a kezdő, majd haladó hatha jóga tanfolyamot követően Jógamester szakon diplomáztam. Ezután elvégeztem Varga Judit Vinyasa Flow oktatóképzését, ahol az áramló mozgás, a sorozatok tudatos felépítése, a sérülésvédelem és a mentális fókusz volt a középpontban. Bakonyi Pannitól pedig Kreatív, transzformatív jógaóra írást tanultam. Imádok tanulni, rendszeresen járok workshopokra és gyakorló órákra.